Mersin’de tarihi gün: İçel İdmanyurdu Play-Off finalinde

Mersin’de tarihi gün: İçel İdmanyurdu Play-Off finalinde

MERSİN İZ HABER

TFF 3.Lig Yükselme Play-Off Yarı Final maçında İçel İdman Yurdu,ilk maçta 1-0 yenildiği Orduspor 1967’yi, kendi evinde sergilediği güzel futboluyla 3-0 yenerek adını Play-Off finaline yazdırmayı başardı.
Maç nedeniyle Mersin Stadyumu maç nedeniyle tarihi günlerinden birini yaşadı.  
Öğle saatlerinden itibaren Büyükşehir Belediyesi ulaşım araçları maç saatine kadar taraftarı stadyuma taşıdı. Maça olan yoğun ilgi nedeniyle trafikte büyük izdiham yaşanırken, maçın oynandığı Mersin Stadyumu’na giden ana arterler üzerinde zaman zaman trafik tıkandı. 25 bin kişilik Mersin Stadyumu’nda yerlerini alan yaklaşık 20 bin taraftar maç öncesi ve maç anında takımlarına destek verdi. Türbinleri adeta bayram yerine çeviren taraftar grubu Şeytanlar, zaman zaman da cep telefonlarının ışıklarıyla renkli görüntüler yaşattı. Maçın başlamasından önce ise Başkan Metin Saltık sahayı turlayarak taraftarları selamladı. Taraftarları “Büyük Başkan” sloganları attı. 

Maça her iki takım da temkinli başladı, konuk ekip ilk maçta elde ettiği 1-0’lık skoru korumak için savunmaya dayalı bir anlayışla mücadele ederken, türbinleri domlduran binlerce taraftarın da büyük desteğini arkasına alan İçel İdmanyurdu, beklediği golü 39’nu dakikada Umut’un ayağından kazandı. Karadeniz ekibi, golün şokunu üzerinden atmaya çalışarak kırmızı lacivertliler üzerinde baskı kurmaya çaba gösterirken, 50’nci dakikada bu kez sahneye Hakan Yılmaz çıktı. Gelişen İçel atağında ceza alanı içinde topla buluşan Hakan Yılmaz, sert bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak, yarı final mücadelesinde avantaj üstünlüğünü lehine çevirmesini bildi.
İçel İdmanyurdu elde ettiği 2-0’lık skoru koruma için savunma güvenliğini ön planda tutarken, konuk ekibin çok adamla golü bulma çabası ise yetmedi. İkinci yarı oyuna giren Nurettin 83’ncü dakikada ceza alanı içinde topla buluştuğu anda plase bir vuruşla skoru 3-0 yaparak, takım arkadaşlarını ve taraftarlarına rahat bir nefes aldırdı.

Maçtan sonra kırımızı lacivertiler Play-Off biletini almanın sevincini taraftarlarıyla çalınan hareketli müzik eyliğinde doyasıya oynayarak yaşadı.
Kırmızı lacivertli ekip, soyunma odasını da adeta bayram yerine çevirdi. Zorlu maçı 3-0 gibi farklı bir skorla kazanarak büyük başarı elde eden futbolcular, teknik heyet ve başkan kenetlererek hatıra fotoğrafı çektirdi.


PROTOKOL TÜRBİNLERDE DESTEK

Bu arada büyük heyecan yaşanan karşılaşmayı Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş’te izledi.
Maçın bitiş düdüğünün çalınmasından sonra sahaya inen Başkan Yılmaz ve Gültak, futbolcu ve taraftarların sevinçlerine ortak oldu. Her iki başkan İçel Spor Başkanı Metin Saltık’ı ve teknik heyeti de kutladılar.

 

 

 

  Mersin’de tarihi gün: İçel İdmanyurdu Play-Off finalinde