Üç Fidan Anıtı Yenişehir’de açıldı

Üç Fidan Anıtı Yenişehir’de açıldı

MERSİN İZ HABER

6 Mayıs 1972 tarihinde Ankara Merkez Kapalı Cezaevi’nde idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Arslan’ı simgeleyen Üç Fidan Anıtı, Aydınlıkevler Mahallesi’nde bulunan Üç Fidan Parkı’ında, Yenişehir Belediyesi tarafından açıldı.
Açılışa Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Deniz Gezmiş’in sınıf arkadaşı İbrahim Çenet’in yanı sıra Yarbaşı Belediye Başkanı Mustafa Kaynar’ın yanı sıra Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut, Toroslar İlçe Başkanı Cumali Akbaş, CHP il ve ilçe yöneticileri ile kadın ve gençlik kolları başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“O ÇİZGİYİ BU ÜLKEDE HÂKİM KILMAK İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Açılışta konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Emperyalizme karşı bir duruşla tam bağımsız Türkiye’yi arzulayan Denizler, emperyalistler tarafından, o anlayışın yok olacağını düşünün o garabet insanlar tarafından yaşamdan koparıldılar. Ancak onlar fikirleriyle yaşıyor ve yaşamaya devam edecekler. Denizler tam bağımsız Türkiye’yi istiyorlar ve emperyalizmin bu topraklar üzerinde hâkim olmaması gerektiğini savunuyorlardı. Bu ülkede yaşayan vatandaşların ülke yönetiminde söz ve karar sahibi olmalarını istiyorlardı. Atatürk devrimleri ve Atatürk için Samsun’a yürüyüş başlattılar. Atatürk’ün emanet ettiği bu topraklarda yanlış işler yapıldığına dikkat çekiyor ve yönetim kadrolarını Atatürk’ün bıraktığı çizgiye davet ediyorlardı. Dolayısıyla bugün de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı o çizgi hala aradığımız çizgi. Denizlerin canı pahasına savunduğu çizgi de o çizgi ve bizler de tüm kalplerimizle o çizgiyi bu ülkede hâkim kılmak için mücadeleye devam edeceğiz. Üç Fidanımızı saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz.”

TAHİROĞLU “DENİZLERİN CESARETİ TÜM YURTSEVER GENÇLERİMİZE MİRASTIR”

CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu ise şunları söyledi:
“Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit seçildiğinde Yenişehir İlçe Örgütü olarak kendisini ziyaret ettik ve Yenişehir bölgesinde Denizlerin anısını ve adını yaşatacak bir park talebinde bulunduk. Başkanımız da sıcak baktı ve meclis kararıyla içinde bulunduğumuz parka Denizlerin adı verildi ve daha sonra burada Denizlerin adını yaşatacak bir anıt fikri doğdu. Yenişehir Belediye Başkanımıza bu anlamlı park için teşekkür ederiz. 6 Mayıs savaşa karşı barışın ve mücadelenin günüdür. Denizlerin cesareti tüm yurtsever gençlerimize mirastır. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı saygıyla anıyorum. Yaşasın tam bağımsız demokrasi Türkiye’si.”