Seçer: “Mersin’de kayıt altına alınması gereken özel birey sayısı 200 binlerin üzerinde”

Seçer: “Mersin’de kayıt altına alınması gereken özel birey sayısı 200 binlerin üzerinde”

MERSİN İZ HABER

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye’de özel birey sayısına bakıldığı zaman veri tabanı oluşturma konusunda bir sorun olduğunu belirterek, “Ancak biz Mersin'de bir veri tabanı oluşturmuşuz. 32 bin 557 kişi kayıtlı. Oysa biz biliyoruz ki, Mersin'de kayıt altına alınması gereken özel birey sayısı 200 binlerin üzerinde” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi tarafından ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ dolayısıyla düzenlenen dayanışma yemeğine katıldı. ‘Engel Yok Birlik Var’ sloganıyla gerçekleştirilen ve Suphi Öner Öğretmenevinde gerçekleştirilen yemeğe, Mersin’de faaliyet gösteren engelli derneklerinin şube başkanları, temsilcileri, üyeleri, özel eğitim okulları ile rehabilitasyon merkezleri ve çok sayıda özel gereksinimli birey katıldı. Başkan Seçer ve Meral Seçer, ilk olarak Engelsiz Yaşam Merkezi El Sanatları Sergisini gezdikten sonra yemeğe geçti ve özel gereksinimli bireylerle bir araya geldi.

“HİZMET GÖTÜRÜRKEN AYRIMCILIK ASLA BİZİM AKLIMIZA GELMEZ”


Başkan Seçer, yemekte yaptığı konuşmada, beraber olmanın, birlikte dertleri ve sevinçleri paylaşmanın insan olarak en büyük gereksinim olduğunu ifade ederek, “Burada çok özel insanlar var, özel yurttaşlarımız var. Bizim özel durumumuz, etnik yapımız, mezhebimiz, meşrebimiz eşit yurttaş olmamızı engelleyen unsurlar değildir. Biz bunu reddederiz. Hepimiz biriz, hepimiz beraberiz” diye konuştu. Göreve geldikleri günden bu yana hizmetlerinde hiçbir konuda ayrımcılık yapmadıklarını belirten Seçer, sağlık alanında özel bireylere ayrı ayrı hizmet veren 2 ayrı daireyi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı çatısı altında bir araya getirdiklerini anlattı. Seçer, “3 yıl süre zarfında, sorumluluğum altındaki Mersinli hemşerilerime hizmet götürürken asla bir ayrımcılık bizim aklımıza gelmedi. Konuşmalarımızda, yaptığımız hizmetlerde insanların dinini, milliyetini, mezhebini istismar etmedik. Ne dini inançlarına, maneviyatlarına dokunduk, onları bir siyasi bezirgan gibi kullandık ne de milliyetleri üzerinden siyaset yapıp siyaset bezirganlığı yaptık. 3 yılımız böyle geçti. Biz bunu kendimizi zorlayarak yapmıyoruz. Kafamızda, dünyamızda, yaşamımızda, dünya görüşümüzde, ideolojimizde ve kalbimizde olan bu” diye konuştu.
Özel birey sayısına bakıldığı zaman veri tabanı oluşturma konusunda bir sorun olduğunu söyleyen Seçer, “Bu, belediyenin sorunu değil. Ancak biz Mersin'de bir veri tabanı oluşturmuşuz. 32 bin 557 kişi kayıtlı. Oysa biz biliyoruz ki, Mersin'de kayıt altına alınması gereken özel birey sayısı 200 binlerin üzerinde” ifadelerini kullandı.

“2021 YILINDA BİN 427 ÖZEL BİREYİMİZE 15 BİN 524 HİZMET VERMİŞİZ”

Seçer, 13 ilçede evde sağlık ve bakım hizmeti verdiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:
“Biz 2021 yılında bin 427 özel bireyimize 15 bin 524 hizmet; 2022 yılında ilk 5 ayda da yine bin 154 özel bireyimize 6 bin 602 hizmet vermişiz. Aynı zamanda da transfer aracı hizmetlerimizden 15 bin 202 talep üzerine yararlanma gerçekleşmiş. Tekerlekli sandalye, işitme cihazı, koltuk değneği, hasta yatağı gibi 740 adet medikal malzeme desteği sağladık. Bugüne kadar 120 adet akülü sandalye dağıtımı gerçekleştirmiştik. Bunun üzerine bir 60 adet daha akülü sandalye dağıtımını gerçekleştireceğiz.”

“13 İLÇEMİZDE MOLA EVİ YAPMAK İÇİN GAYRET EDİYORUZ”


Mola Evlerinin öneminden de söz eden Başkan Seçer, Toroslar ve Tarsus’ta Mola Evlerinin olduğunu kaydederek,  bu konuda şu bilgileri verdi:
“Kültür Parkta bir Mola Evi projemiz var. Zaten biz oraya Mersin İdmanyurdu ile Hilton arasına bir düzenleme projesi yaptık. İmza engeline takıldık. Orada bir Mola Evi yapılacak. Erdemli’de çok talep var, arkadaşlar yer arayışı içerisinde, bir Mola Evi de oraya düşünüyoruz. 13 ilçemizde Mola Evi yapmak için gayretlerimiz var.”