Mersin Üniversitesi’nde şenlik coşkusu

Mersin Üniversitesi’nde şenlik coşkusu

MERSİN İZ HABER

Mersin Üniversitesi’nin kuruluşunun 30. yılı etkinlikleri ile 26. Kültür ve Spor Şenlikleri, düzenlenen çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklerle başladı. 
Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleşen şenlik açılış programına Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Mehmet İsmail Yağcı ve Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Danışmanı Doç.Dr. Esma Dumanlı Kadızade, dekanlar, öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı.

“SIRALAMADA ÜST BASAMAKLARDAYIZ”


Şenlik açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Bu yıl, Üniversitemizin kuruluşunun 30. yılı. 1992 yılında iki bina ve bir idari bina ile başlanan bu güzel maraton bugün 30. yaşında. Bütün gücümüzle hem Üniversitemize hem de güzel şehrimize katkılar yapmaya çalışıyoruz. Birçok alanda özellikle on sene içinde güzel yatırımlar yaptık ve sıralamalarda üst basamaklardayız. Pandemi dolayısıyla, bir araya gelmeyi de çok özledik. Bu nedenle yıl boyu sürmesi planlanan etkinlikler hazırladık. Bugünden itibaren şenliklerimizi başlatıyoruz. Renkli ve güzel bir yıl olacağını tahmin ediyorum. Nice 30 yıllara” dedi.
Açış konuşmasının ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü tarafından hazırlanan 30. Yıl logosunun 30 bin düğümle sanatsal yorumu isimli etkinliğe geçildi. Eserin ilk düğümünü Rektör Çamsarı attı.

SERGİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Üniversite Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan “30. Yılında Dünden Bugüne Mersin Üniversitesi Fotoğraf Sergisi’nin açılışı da Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Erol Yaşar ve dekanların kurdele kesimi ile gerçekleştirildi. Şenlik boyunca Cumhuriyet Meydanı’nda açık olacak sergide, üniversitenin kuruluşundan bu yana geçirdiği evreler, eski ve yeni fotoğrafların bir araya getirilmesiyle ziyaretçilere gösteriliyor. Sergi açılışının ardından Üniversite Dans Topluluğu ve Tiyatro Topluluğu tarafından gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle şenlik programı devam etti. 
30. Yıl etkinliklerinin ilk günü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde Tiyatro Topluluğu’nun doğaçlama gösterisi, Amfi tiyatroda ise Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin Bahar Konseri gerçekleşti.
Şenlik 22 Mayıs tarihine kadar birçok program ile devam edecek.